Musztardowe roladki schabowe

21-12-2015

Powrót do przepisownika

Składniki:

• 1kg schabu
• Sól
• Pieprz,
• papryka mielona słodka
• musztarda sarepska Białuty 200g
• 5 ogórków kiszonych
• papryka czerwona świeża
• cebula
• 1 szklanka wody
• olej do smażenia

Przygotowanie:
Plastry schabu rozbijamy cienko tłuczkiem do mięsa. Przyprawiamy z obu stron pieprzem, solą i papryką mieloną słodką. Schab smarujemy od środka musztardą Białuty. Układamy na tak przygotowane mięso: kawałek cebuli , ogórka i papryki. Kotlet schabowy ciasno zawijamy w rulon i spinamy wykałaczką (w środku znajdują się warzywa). Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Dodajemy gorącą  wodę, przyprawiamy pieprzem i solą wg uznania. Pozostała ilość musztardy Białuty dodajemy do sosu. Dusimy pod przykryciem ok.40 min. Podajemy z ziemniakami lub kluskami śląskimi i ulubioną surówką.