Jakość i Tradycja

4 marca 2021

Z przyjemnością informujemy, że uruchomiliśmy nową stronę informacyjną o projekcie Jakość i Tradycja. Produkty oznaczone tym certyfikatem muszą bazować na tradycyjnych recepturach i metodach produkcji. Surowce wykorzystywane do produkcji wyrobów muszą pochodzić z gospodarstw stosujących Dobrą Praktykę Rolniczą i Dobrą Praktykę Hodowlaną, bez GMO. Więcej szczegółów pod linkiem: jakość i […]

czytaj więcej

Certyfikat Jakość Tradycja

12 grudnia 2019

Z ogromną radością informujemy, że po raz kolejny nasze produkty zyskały uznanie kapituły przyznającej znak Jakość Tradycja.  Majonez 100 % oraz sok jabłkowy zagęszczony są oznakowane dodatkowym znakiem potwierdzającym, że produkcja odbywa się zgodnie z 50 letnią tradycją, z naturalnych składników. Więcej o programie można znaleźć pod adresem:  http://www.produktyregionalne.pl/jakosc.html  

czytaj więcej

Majonez ze świeżych jaj od kur z wolnego wybiegu

1 lutego 2019

Już od grudnia 2018 jest na rynku nasz majonez ze świeżych jaj od kur z wolnego wybiegu. Produkt jest bez żadnych dodatków chemicznych z „czystą etykietą” Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do sklepów Carrefour, Auchan, Kaufland, Selgros oraz mniejszych i większych sklepów osiedlowych. Nasze majonezy można również wygodnie kupić w sklepach internetowych […]

czytaj więcej

Doceń Polskie

31 października 2018

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Prestiżowe certyfikaty dla produktów firmy BIAŁUTY Sp. z o.o. ! Trzy propozycje tego producenta otrzymały znaki jakości programu „Doceń polskie” i tytuły TOP PRODUKT. Eksperci podjęli decyzję o przyznaniu wyróżnień podczas XXX atestacji artykułów spożywczych organizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Honorowy […]

czytaj więcej

Deklaracja firmy Białuty

14 czerwca 2018

Białuty Spółka z o.o. jako firma odpowiedzialna społecznie deklaruje rezygnację z używania jaj pochodzących z chowu klatkowego do końca 2025 roku. Dobrostan zwierząt oraz jakość używanych surowców do produkcji jest dla nas bardzo istotnym aspektem dlatego też dołączamy do inicjatywy „Polska bez Klatek”.

czytaj więcej

Majonez skąd pochodzi to słowo?

30 marca 2018

 Za portalem www.poradnik zdrowie cytujemy pochodzenie słowa MAJONEZ. Autor: Aleksandra Żyłowska, dietetyk „Na pochodzenie majonezu jest kilka teorii, ale stwierdzenie na pewno, gdzie został wymyślony, jest praktycznie niemożliwe. Najbardziej popularna historia dotycząca pochodzenia majonezu jest związana z bitwą o port Mahon na Minorce w 1756 roku. Po triumfie sił dowodzonych […]

czytaj więcej

Zapraszamy na nasz fanpage – jakość tradycja Białuty

7 czerwca 2017

FB Jakość Tradycja Białuty   Na naszym fanpage będziemy często komunikować się z Państwem. Będziemy poruszać tematy związane ze zdrowym stylem życia, ze zwyczajami żywieniowymi i jakością żywności. Czekamy na komentarze!

czytaj więcej

Targi Regionalia 2017

30 kwietnia 2017

W kwietniu 2017 mieliśmy przyjemność uczestniczyć w branżowych targach Regionalia 2017. Dziękujemy za wszystkie rozmowy z naszymi obecnymi i przyszłymi klientami! Jak zwykle był to bardzo owocny czas.  Cieszymy się, że nasze soki zagęszczone wzbudzały duże zainteresowanie. Zebraliśmy bardzo dużo pozytywnych opinii!

czytaj więcej

Dożynki w Błoniu

28 sierpnia 2016

Dożynki w Błoniu 2016  Jak co oku, razem z mieszkańcami Błonia, uczestniczyliśmy w Dożynkach. Największe zainteresowanie wzbudzał nasz namiot z warsztatami ziemniaczanymi. Razem z najmłodszymi mieszkańcami naszej gminy robiliśmy niezwykłe dzieła – obrazki z pieczątek z ziemniaka. Bardzo dziękujemy wszystkim  małym i dużym artystom!

czytaj więcej

Ziemniaki są zdrowe i mają mało kalorii

30 grudnia 2015

Kamila Karwowska na łamach „Poradnik Zdrowie”: Wbrew powszechnej opinii ziemniaki nie są bezwartościowym dodatkiem do kotletów, którym można łatwo zapełnić żołądek. Ziemniaki nie są bardzo kaloryczne, a poza tym zawierają skrobię, witaminę C, potas, wapń. Najważniejsze jest to, jak przyrządzamy kartofle i z czym je podajemy. Wbrew temu, co się […]

czytaj więcej